Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της Μαριαλένας Καμελίδου

Γράφει η Μαριαλένα Καμελίδου:

Αν δεν μπορώ να είμαι ωραίος, θέλω να είμαι αόρατος, έλεγε ο Αμερικανός συγγραφέας Chuck Palahniuk, το 1963 κι εμείς όλες δεν χρειάζεται πια να είμαστε αόρατες όπως δεν χρειάζεται να είμαι κι εγώ μετριόφρων (χαχαχα)...!

Μια κι η ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή κατά τον Αρχαίο Έλληνα Φιλόσοφο Αριστοτέλη, 384-322 π.Χ. που έλεγε ότι "Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον" ελάτε μαζί μου να γίνουμε όμορφες έτσι όπως μας αξίζει!

Γιατί όλα έχουν ομορφιά κι ήρθε η ώρα να κάνουμε και τους άλλους να την δουν μια και στην Ελλάδα που λάμπει τόσο πολύ το φως πάντα οι Έλληνες, έβαζαν την ομορφιά να υπηρετήσει τη ζωή. Ήθελαν τα ωραία και δυνατά σώματα για να μπορούν να γίνουν οι ναοί του ισορροπημένου και γερού νου. Νους υγιείς εν σώματι υγιή, μας κληροδότησαν κι αυτό σας είναι γνωστό...!

Κανένας δεν είναι τέλειος με την γέννησή του, μπορεί όμως να γίνει, στα χέρια ενός έμπειρου αισθητικού, που λατρεύει την ομορφιά και πιστεύει ότι είναι το καλύτερο διαβατήριο για να ενδιαφερθούν οι άλλοι για μια περιπλάνηση στην ψυχή... Και. ναι, όλα τα κάνουμε προκειμένου να αρέσουμε στον εαυτό μας αλλά τι αξία θα είχε να βάλει κανείς ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα σε μια δύση αν δεν υπάρχει κάποιο μάτι να το δει, όπως έλεγε ο Μεγάλος Έλληνας Συγγραφέας, Μενέλαος Λουντέμης, 1909-1977. 

Οι Έλληνες είχαν πάρει τα όπλα για την ομορφιά, χιλιάδες χρόνια πριν λατρεύοντας την Ωραία Ελένη και ζήτησαν από τους καλλιτέχνες τους να σκαλίζουν το μάρμαρο και να του δίνουν την υφή της γυναικείας σάρκας. Εμείς πάλι εδώ, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την υφή του μάρμαρου στη σάρκα μας, αφού αυτό απαιτεί το πρότυπο της αισθητικής, όπως έχει καθιερωθεί στις μέρες μας. 

Κι αν αυτό είναι δύσκολο και βαρύ φορτίο για όλες μας, ιδικά αν είμαστε κουρασμένες, πληγωμένες και μπερδεμένες, κάποια από τα τρικ που θα μάθουμε θα δώσουν την λύση έστω και προσωρινά, επιτρέποντάς μας να ανακτήσουμε την χαμένη αυτοπεποίθησή μας. Γιατί εμείς μπορούμε να μετατρέψουμε την θλίψη και να την κάνουμε στολίδι στα μάτια μας! Γιατί ξέρουμε ότι, η ομορφιά ΔΕΝ βρίσκεται στο μάτι, αλλά στο βλέμμα!

Λοιπόν, επειδή η ομορφιά δεν μπορεί να περιγραφεί πάρτε τα πινέλα και τα κραγιόν σας κι ελάτε μαζί μου στο θαυμάσιο κόσμο της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που δημιουργούμε μαζί. Όχι... όχι μην μου αντιγυρίζεις ότι δεν έχεις χρόνο... Η Helena Rubinstein, 1882-1965, η γνωστή σε όλες σας Αμερικανίδα επιχειρηματίας πίστευε ότι δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες αλλά μόνο τεμπέλες κι εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι αφού η ομορφιά δεν είναι απλά δώρο, αλλά δωροδοκία για να αποσπάσουμε το "ναι", τι έννοια έχει να τεμπελιάζουμε από πριν....; Η ομορφιά είναι η σοφία μας και αξίζει να της αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας!

Φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας και ελάτε να ταξιδέψουμε στην θάλασσα της ωραιότητας!... Κι αν το πάθος είναι αυτό που ομορφαίνει μια γυναίκα στα μάτια του άντρα, είναι πιο εύκολο για μας να το προκαλέσουμε μαθαίνοντας να χρησιμοποιούμε τα σωστά όπλα μας, που είναι βέβαια τα καλλυντικά μας, πέραν από την ωραιότητα της ψυχής μας...!!!

Στη διάθεσή σας,
ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΚΑΜΕΛΙΔΟΥ

1 σχόλιο: