Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΜΑΤΙΑ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.. της Μαριαλένας Καμελίδου.


Έχουμε ευαίσθητα ματάκια; Ε, και λοιπόν; Μας αρέσει το μακιγιάζ αλλά δεν αντέχουν τα κόκκινα ματάκια μας; Είναι πρόβλημα αλλά σαν κάθε πρόβλημα έχει και την λύση του...Το μακιγιάζ είναι η εικόνα που θέλουμε να δώσουμε στους άλλους και τα ευαίσθητα ματάκια μας δεν μπορούν να μας λένε όχι... Πάμε να δούμε πως...!


Το μόνο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις το στυλ που σου αρέσει με την παλέτα της κολλητής σου... Πάντα πρέπει να έχεις μαζί σου τα δικά σου προϊόντα μακιγιάζ.


Τα δικά σου προϊόντα ομορφιάς λοιπόν, θα πρέπει να αγοραστούν με προσοχή όχι απαραίτητα ξοδεύοντας τον προϋπολογισμό του κράτους. Υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα σε προσιτές τιμές ειδικά για τα ευαίσθητα ματάκια σου. Θα σε συμβουλέψει η αισθητικός σου η οποία και θα σου πει ότι ένα ή δύο καλά κραγιόν είναι αρκετά, αρκεί να είναι για σένα κι ότι δεν χρειάζεσαι 10 μολύβια που θα γεμίσουν το νεσεσέρ σου αλλά θ΄αδειάσουν το πορτοφόλι σου.


Διαλέγουμε ήπια προϊόντα που είναι υποαλλεργικά και ελεγμένα οφθαλμολογικά, κατάλληλα για ευαίσθητα μάτια κι αυτό είναι όλο.


Αν τα μάτια μας είναι ερεθισμένα έχουμε δύο επιλογές. Ή να μην κάνουμε μακιγιάζ ή να χρησιμοποιήσουμε ειδικές σταγόνες που θα τα καταπραΰνουν. Ο οφθαλμίατρός μας, είναι ο πλέον αρμόδιος, να μας συστήσει κάποιο προϊόν κατάλληλο για την περίπτωσή μας. Κάνουμε το μακιγιάζ μισή ώρα (τουλάχιστον) αργότερα από την χρήση ενός τέτοιου προϊόντος.


Εφαρμόζουμε τα προϊόντα του μακιγιάζ με καθαρά χέρια και πινέλα. ΄Τα ματάκια μας μπορεί να ερεθιστούν από την σκόνη και τα μικρόβια που μπορεί να φέρουν τα χρησιμοποιημένα πινέλα του μακιγιάζ. Αποθηκεύουμε τα καθαρά πινέλα μας σε ειδική θήκη για να μην έρχονται σε επαφή με μικρόβια και σκόνη.


Θα πρότεινα να έχεις δύο σειρές πινέλα για να μην αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο που λερώθηκε την τελευταία στιγμή. 


Προσέχουμε ιδιαίτερα να μη χρησιμοποιεί κανείς άλλος τα προϊόντα μας για το μακιγιάζ των ματιών μας και εννοείται ότι δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ προϊόντα που έχουν κάνει χρήση άλλοι. 


Επιλέγουμε πινέλα από φυσική τρίχα που είναι πολύ πιο απαλή στο άγγιγμα κι όχι με σφουγγαράκι στην άκρη που μπορεί να ερεθίσει τα μάτια μας Το σφουγγαράκι μπορεί να μας ερεθίσει με την τραχιά του επιφάνεια και μπορεί να γίνει εύκολα εστία μόλυνσης. Δεν είναι στις επιθυμίες μας ούτε το ένα ούτε το άλλο.


Απλώνουμε τα προϊόντα ματιών με απαλές και αργές κινήσεις. Δεν τραβάμε ποτέ το δέρμα μας ούτε το πιέζουμε με τα προϊόντα του μακιγιάζ.


Διαλέγουμε μη ματ σκιές. Ένας κόκκος και μόνο αρκεί να ερεθίσει τα μάτια μας και να μας χαλάσει εκτός από το μακιγιάζ και την μέρα μας. Κρεμώδη λοιπόν προϊόντα είναι ιδανικά για τα ευαίσθητα μάτια μας και σας συνιστώ να τα προτιμήσετε.


Προσωπικά θα χρησιμοποιούσα μάσκαρα με το πλαστικό βουρτσάκι και τα δοντάκια. Η κλασική με το βουρτσάκι μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας. Εννοείται ότι διαλέγουμε την πιο απλή. Όλες οι άλλες περιέχουν ένα σωρό συστατικά (για όγκο, για έξτρα μήκος κλπ) τα οποία ίσως βλάψουν τα ευαίσθητα ματάκια μας.

Καλό είναι να Την χρησιμοποιούμε καθόλου αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ. Την ώρα του ντεμακιγιάζ θα διαπιστώσουμε με πολύ λύπη ότι θα χρειαστούμε περισσότερη επιμονή για να αφαιρεθεί από τα ματιά μας με αποτέλεσμα να μας τα ερεθίσει κι αυτό δεν το θέλουμε.


Ένα κοινό μολύβι ματιών δεν είναι κατάλληλο να χρησιμοποιείθεί στην εσωτερική γραμμή των βλεφάρων των ευαίσθητων ματιών. Ουσιαστικά κανένα δεν είναι κατάλληλο για κάτι τέτοιο και κρίνεται απαγορευτικό για τα συγκεκριμένα μάτια. Αν παρ΄ όλα αυτά, σας αρέσει αυτή η τεχνική, επιλέξτε τουλάχιστον ένα υποαλλεργικό μολύβι κατάλληλο για ευαίσθητα μάτια. Εναλλακτικά, εγώ θα άπλωνα το περίγραμμα έξω από την γραμμή των βλεφαρίδων.


Ξεβάφουμε τα μάτια μας πάντα το βράδυ και δεν τ΄ αφήνουμε για την άλλη μέρα. Δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι με κατακόκκινα πρησμένα μάτια τα οποία θα σε φαγουρίζουν και θα δακρύζουν όλη την υπόλοιπη μέρα. Για καλύτερα αποτελέσματα επέλεξε ένα μη λιπαρό απαλό γαλάκτωμα, ειδικά για την περιοχή των ευαίσθητων ματιών.


Αν χρησιμοποιείς τα πινέλα σου καθημερινά φρόντισε να είναι καθαρά για ν΄αποφύγεις την φαγούρα που θα ερεθίσει τα μάτια σου. Ένας καλός τρόπος είναι να τα καθαρίζεις από τα υπολείμματα των προϊόντων μακιγιάζ μ΄ένα απαλό σαμπουάν και να τ΄ αφήνεις να στεγνώνουν μετά από την χρήση και ως την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείς.


Μην ξεχνάς ν΄ανανεώνεις τα καλλυντικά σου μόλις δεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μάτια σου. Μην λυπάσαι για τα χρήματα που θα χάσεις αφού θα κερδίσεις τα μάτια σου που είναι ούτως ή άλλως το πιο ακριβό στολίδι σου.


Μετά από αυτά τα ολίγα είσαι ελεύθερη να δημιουργήσεις το δικό σου στυλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου